DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

FK Němčice nad Hanou

Výroční zpráva 2023


Fotbalový klub Němčice nad Hanou, z. s.                             

Sokolská 500

Němčice nad Hanou

798 27

 

VÝROČNÍ ZPRÁVA

Fotbalového klubu Němčice nad Hanou, z. s.

za rok 2023

 

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1-01-2023 a končí dnem 31-12 20223 na základě vyhodnocení činnosti Fotbalového klubu Němčice nad Hanou, z.s. (dále jen              FK Němčice nad Hanou). Jednotlivé části byly předmětem jednání Členské schůze FK Němčice nad Hanou, která proběhla 12.  listopadu 2022.  

 

 

Obsah:

1) Obecné informace o organizaci

2) Hlavní a vedlejší činnost organizace

3) Struktura organizace

4) Členská základna

5) Hospodaření organizace

 

1. Obecné údaje o organizaci:

Název účetní jednotky:             FK Němčice nad Hanou, z.s.

Sídlo:                                            Sokolská 500, 798 27 Němčice nad Hanou

IČ:                                                47921862

DIČ:                                             CZ47921862

Právní forma:                              spolek

Spisová značka:                           L 4831 vedená u Krajského soudu v Brně

 

2. Hlavní činnost organizace

FK Němčice nad Hanou, z.s. má svoji hlavní činnost vymezenou svými stanovami. Ve sledovaném období realizoval veškerou hlavní činnost organizace, zejména:

a) provozoval sportovní činnost v rámci zapojení do sportovních a tělovýchovných aktivit, tuto činnost organizoval a vytvářel pro ni materiální a tréninkové podmínky

b) vytvářel široké možnosti užívání svých sportovišť pro zájemce z řad veřejnosti, zejména pak mládeže

c) provozoval, udržoval a opravoval sportovní a jiná zařízení, která vlastnil nebo užíval

d) spolupracoval s orgány státní správy a samosprávy, s ostatními organizacemi i jednotlivci

 

Fotbalový klub Němčice nad Hanou, z. s. měl v loňském roce 5 mužstev.

Muži odehráli v loňském ročníku 26 utkání, dorost 22 utkání v krajské soutěži, starší žáci v kraji 28 utkání, mladší žáci v kraji 28 utkání a mladší žáci v okresním přeboru 26 utkání.

Všechna mužstva v ročníku 2022/2023 dohromady odehrála 130 utkání. Pro muže začínala sezóna již 6. srpna 2022 a končila teprve 18. června 2023. Mládežnické oddíly začínaly okolo 21. srpna 2022 a taktéž končily až v polovině června 2023.

 Reprezentovali jsme město Němčice nad Hanou nejen v okrese, ale v celém Olomouckém kraji. Našimi soupeři jsou mimo jiné Mohelnice, Štemberk, Jeseník atd., tedy města s daleko větším počtem obyvatel.

 

Výsledky ročníku 2022/2023 po jarní části:

Muži skončili v Přeboru OFS II. třídě na 9. místě.

Dorost dosáhl v krajské soutěži na 5. místo.

Starší žáci v krajském přeboru skončili na 14. místě.

Mladší žáci v krajském přeboru skončili na 10. místě.

Mladší žáci se v Přeboru OFS umístili na 12. místě.

 

Nereprezentovali jsme však pouze v kopané. Člen našeho klubu, Ing. Zdeněk Hrbáček, se velmi úspěšně zúčastnil Olomouckého půlmaratonu, Pražského půlmaratonu, a dokonce Pražského maratonu, který byl letos přenášen do 130 zemí světa. Pražský maraton Zdeněk zvládl ve velmi kvalitním čase 3 h 35 minut a umístil se na vynikajícím 1245. místě z 10 600 startujících.

 

Mimo to jsme loni vyslali družstvo na Mikroregion Němčicko se baví, zajistili jsme občerstvení na letním kině a naši členové se zapojili do organizace akce Rozloučení s prázdninami.

 

Ve čtvrtek 22. června, v sobotu 24. června a úterý 27. června úspěšně proběhla na stadionu FK Němčice nad Hanou brigáda FK Němčice nad Hanou. Byla uklizena klubovna FK Němčice nad Hanou, natřeny tři spodní řady laviček na tribuně a provedena renovace branek na hlavním hřišti.

 

Ačkoliv jsme měli mít v červenci dovolené a alespoň malou chvíli oddechu, uspořádali jsme úspěšně hodovou zábavu, která se konala 22. července 2023. Dále jsme zajistili občerstvení při všech letních kinech o letošních prázdninách. Někteří naši členové se opětovně zapojili do akcí Rozloučení s prázdninami a Mikroregion Němčicko se baví. Přitom byli již muži, dorost a žáci od 17. července v plné tréninkové zátěži.

30. července se dorost zúčastnil turnaje v Bezměrově. Utkaly se týmy Bezměrova, Ivanovic na Hané, Hulína a my. Kluci hráli výborně a zaslouženě vyhráli. V prvním zápase porazili Hulín a v dramatickém finále Ivanovice až na penalty.

 

Oddíl mužů přezimoval v polovině ročníku 2023/2024 na posledním, 14. místě. Mužstvo bylo oslabeno několika zraněními a odchody klíčových hráčů.

Radost nám dělal dorost, taktéž ve spojení s TJ Haná Nezamyslice. Dorost byl mistry podzimu krajské soutěže. Podzimní část sezóny kluci odehráli ve skvělé formě. Vyhráli všech 13 soutěžních utkání a skončili na prvním místě v krajské soutěži.

Oddíl mladších žáků v okrese figuroval v polovině ročníku 2023/2024 na 10. místě OFS Prostějov. Mladší a starší žáci hráli ve spojení s TJ Haná Nezamyslice krajský přebor. Mladší i starší žáci se nacházeli na 11. místě.

 

3. Struktura organizace

 

Fotbalový klub vede předsednictvo ve složení: Předseda – Pavel Navrátil, místopředsedové – Zdenek Hrbáček a Ivo Kopřiva.

Předsedou FK Němčice nad Hanou, z. s. je Mgr. Pavel Navrátil

 

4. Členská základna

 

Členská základna se zvýšila. FK Němčice nad Hanou evidoval na konci sledovaného období 86 členů v následující struktuře:

 

Počet členů celkem

Mládež do 18 let

Dospělí

86

57

29

 

5. Hospodaření organizace

 

FK Němčice nad Hanou v průběhu roku zajišťoval chod spolku z dotací z rozpočtů místní samosprávy a Olomouckého kraje, příspěvků od sportovních svazů a v neposlední řadě příjmem z poskytnutých členských příspěvků.

Organizace ve sledovaném období dosáhla výsledku hospodaření celkem Kč zaokrouhleně. Veškeré náklady (výdaje) a výnosy (příjmy) odpovídají plánu na uvedené období. Organizace vykazuje dostatek finančních prostředků pro realizaci své hlavní činnosti v následujícím období.

Podrobnější informace o hospodaření organizace ve sledovaném období jsou uvedeny v přílohách této výroční zprávy:

Příloha č.1 – Výkaz o majetku

Příloha č.2 – Výkaz příjmů a výdajů

 

 

Sestavil: Mgr. Pavel Navrátil dne 10. 4. 2024