DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

FK Němčice nad Hanou

Výroční zpráva 2021

Fotbalový klub Němčice nad Hanou, z. s.                             
Sokolská 500
Němčice nad Hanou
798 27

VÝROČNÍ ZPRÁVA

Fotbalového klubu Němčice nad Hanou, z. s.

za rok 2021

 

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1-01-2021 a končí dnem 31-12 2021 na základě vyhodnocení činnosti Fotbalového klubu Němčice nad Hanou, z.s. (dále jen              FK Němčice nad Hanou). Jednotlivé části budou předmětem jednání Členské schůze FK Němčice nad Hanou, která proběhne 3. prosince 2021.  

Obsah:

1) Obecné informace o organizaci

2) Hlavní a vedlejší činnost organizace

3) Struktura organizace

4) Členská základna

5) Hospodaření organizace

 

1. Obecné údaje o organizaci:

Název účetní jednotky:              FK Němčice nad Hanou, z.s.

Sídlo:                                            Sokolská 500, 798 27 Němčice nad Hanou

IČ:                                                47921862

DIČ:                                             CZ47921862

Právní forma:                              spolek

Spisová značka:                           L 4831 vedená u Krajského soudu v Brně

 

2. Hlavní činnost organizace

FK Němčice nad Hanou, z.s. má svoji hlavní činnost vymezenou svými stanovami. Ve sledovaném období realizoval veškerou hlavní činnost organizace, zejména:

a) provozoval sportovní činnost v rámci zapojení do sportovních a tělovýchovných aktivit, tuto činnost organizoval a vytvářel pro ni materiální a tréninkové podmínky

b) vytvářel široké možnosti užívání svých sportovišť pro zájemce z řad veřejnosti, zejména pak mládeže

c) provozoval, udržoval a opravoval sportovní a jiná zařízení, která vlastnil nebo užíval

d) spolupracoval s orgány státní správy a samosprávy, s ostatními organizacemi i jednotlivci

 

Ve sledovaném období měl FK Němčice nad Hanou nejprve 5 mužstev – starší přípravku, mladší žáky a starší žáky ve spojení s Nezamyslicemi, dorost ve spojení s Brodkem u Prostějova a muže. V jarní části sezóny oddíly bohužel neodehrály kvůli pandemii ani zápas. Na konci soutěžního ročníku ukončil svou úspěšnou činnost oddíl dorostu. FK Němčice nad Hanou nemá nyní vlastní oddíl dorostu, tři dorostenci hrají v Nezamyslicích.

Po nucené covidové pauze se vrátilo mužstvo mužů, pod vedením trenéra Pavla Voráče, zpět do Přeboru OFS Prostějov II. třídy. Na startu soutěže nasbíralo v 6 kolech solidních 9 bodů a pohybovalo se v horní polovině tabulky. V tuto dobu nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo problém hrát v jejím klidném středu. Nicméně, jak už se několikrát stalo, vinou různých absencí se osa mužstva rozpadla a přestalo se dařit. V následujících 7 kolech pak už naši hráči získali jen 3 body. S celkovým počtem 12 získaných bodů tak v polovině sezóny přezimují na 12. místě tabulky.

V žákovských kategoriích i v letošní sezóně pokračuje úspěšná spolupráce našeho fotbalového klubu s fotbalovým klubem z Nezamyslic. Díky tomu můžou mladší i starší žáci hrát krajský přebor, ve kterém se utkávají s nejlepšími týmy z Olomouckého kraje. Podzimní část sezóny se oběma týmům vydařila. V tabulce jsou mladší na pěkném 8. místě a starší na solidním 10. místě. Starší žáky trénují Libor Mitana a Petr Držálek, mladší žáky Petr Moravec z Nezamyslic.

Naši nejmladší fotbalisté hrají v soutěžním ročníku 2021/2022 v okresní soutěži, kde se hraje turnajově. V podzimní části bylo odehráno 6 turnajů. V soutěži bylo pro nás 6 zápasů vítězných, tři zápasy skončiliy remízou a 6 zápasů jsme prohráli. Mužstvo tvoří 9 chlapců a 2 dívky ve věku 8 až 10 let. Trenéry mužstva jsou Maxim a Ivo Kopřivovi.

Klub se snaží neustále pracovat s mládeží, k tomu je ale třeba trenéry. Ačkoliv se podařilo v loňském roce zapojit nové trenéry, FK Němčice nad Hanou by potřeboval nové tváře, které by doplnily stávající trenéry. Zejména je třeba posílit přípravku, aby bylo možné udělat nábor a oddělit starší a mladší přípravku.

 

3. Struktura organizace

 

Nejvyšším orgánem FK Němčice nad Hanou je Členská schůze FK Němčice nad Hanou. Nejvyšším výkonným orgánem je Výkonný výbor FK Němčice nad Hanou. FK Němčice nad Hanou organizačně zahrnuje fotbalové oddíly.

Ve sledovaném období nedošlo ke změně ve struktuře FK Němčice nad Hanou. Výkonný výbor FK Němčice nad Hanou funguje nadále ve složení Pavel Navrátil, Zdeněk Hrbáček, Zdenek Chalánek, Ivo Kopřiva a Tomáš Hučík.

Předsedou je Mgr. Pavel Navrátil

 

4. Členská základna

FK Němčice nad Hanou evidoval na konci sledovaného období 67 členů v následující struktuře:

 

Počet členů celkem

Mládež do 18 let

Dospělí

67

32

35

 

5. Hospodaření organizace

FK Němčice nad Hanou v průběhu roku zajišťoval chod spolku z dotací z rozpočtů místní samosprávy a Olomouckého kraje, příspěvků od sportovních svazů a v neposlední řadě příjmem z poskytnutých členských příspěvků.

Organizace ve sledovaném období dosáhla výsledku hospodaření celkem 83 579,-  Kč zaokrouhleně. Veškeré náklady (výdaje) a výnosy (příjmy) odpovídají plánu na uvedené období. Organizace vykazuje dostatek finančních prostředků pro realizaci své hlavní činnosti v následujícím období.

Podrobnější informace o hospodaření organizace ve sledovaném období jsou uvedeny v přílohách této výroční zprávy:

Příloha č.1 – Výkaz o majetku

Příloha č.2 – Výkaz příjmů a výdajů

 

Sestavil: Mgr. Pavel Navrátil dne 28. 11. 2021