DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

FK Němčice nad Hanou

Výroční zpráva 2020

Fotbalový klub Němčice nad Hanou, z. s.                             

Sokolská 500

Němčice nad Hanou

798 27

VÝROČNÍ ZPRÁVA

Fotbalového klubu Němčice nad Hanou, z. s.

za rok 2020

 

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1-01-2020 a končí dnem 31-12 2020 na základě vyhodnocení činnosti Fotbalového klubu Němčice nad Hanou, z.s. (dále jen              FK Němčice nad Hanou). Jednotlivé části budou předmětem jednání Členské schůze FK Němčice nad Hanou, která bude svolána v co nejkratší době poté, co to situace umožní.  

 

Obsah:

1) Obecné informace o organizaci

2) Hlavní a vedlejší činnost organizace

3) Struktura organizace

4) Členská základna

5) Hospodaření organizace

 

1. Obecné údaje o organizaci:

Název účetní jednotky:              FK Němčice nad Hanou, z.s.

Sídlo:                                            Sokolská 500, 798 27 Němčice nad Hanou

IČ:                                                47921862

DIČ:                                             CZ47921862

Právní forma:                              spolek

Spisová značka:                           L 4831 vedená u Krajského soudu v Brně

 

2. Hlavní činnost organizace

FK Němčice nad Hanou, z.s. má svoji hlavní činnost vymezenou svými stanovami. Ve sledovaném období realizoval veškerou hlavní činnost organizace, zejména:

a) provozoval sportovní činnost v rámci zapojení do sportovních a tělovýchovných aktivit, tuto činnost organizoval a vytvářel pro ni materiální a tréninkové podmínky

b) vytvářel široké možnosti užívání svých sportovišť pro zájemce z řad veřejnosti, zejména pak mládeže

c) provozoval, udržoval a opravoval sportovní a jiná zařízení, která vlastnil nebo užíval

d) spolupracoval s orgány státní správy a samosprávy, s ostatními organizacemi i jednotlivci

 

Ve sledovaném období měl FK Němčice nad Hanou nejprve 6 mužstev. Nejdříve konečné výsledky ročníku 2019/2020, který byl ukončen 8. dubna z důvodu opatření proti koronaviru. Mladší a starší přípravky hrály okresní soutěže. Mladší a starší žáci se zúčastnili Olomouckého krajského přeboru ve spojení s TJ Haná Nezamyslice. Mladší žáci se umístili na 8 místě, starší žáci na 13. místě. Dorost dohromady s FK Brodek u Prostějova dosáhl v Krajské soutěži Olomouckého kraje na pěkné 2. místo. Muži v Přeboru OFS Prostějov II. třídě obsadili 6. místo.

Na podzim soutěžního ročníku 2020/2021 se přípravky spojily a v okresní soutěži nás reprezentuje pouze starší přípravka. Proto se snížil počet mužstev FK Němčice nad Hanou na 5. Mladší a starší žáci pokračují v Olomouckém krajském přeboru. Mladší žáci byli po podzimní části soutěže na pěkném 13. místě, starší žáci také na 13. místě. Na 8. místě v Krajské soutěži Olomouckého kraje přezimuje dorost. Muži se nacházejí na 12. místě Přeboru OFS Prostějov II. třídy.

Klub se snaží neustále pracovat s mládeží, k tomu je ale třeba trenéry, jichž byl dlouho nedostatek. Ten se podařilo v letošním roce odstranit.  Tímto děkuji všem, kteří do této služby dětem a fotbalu přišli, neboť bez nich by klub nemohl fungovat.

 

3. Struktura organizace

 

Nejvyšším orgánem FK Němčice nad Hanou je Členská schůze FK Němčice nad Hanou. Nejvyšším výkonným orgánem je Výkonný výbor FK Němčice nad Hanou. FK Němčice nad Hanou organizačně zahrnuje fotbalové oddíly.

Ve sledovaném období nedošlo ke změně ve struktuře FK Němčice nad Hanou. Výkonný výbor FK Němčice nad Hanou funguje nadále ve složení Pavel Navrátil, Zdeněk Hrbáček, Zdenek Chalánek, Ivo Kopřiva a Tomáš Hučík.

Předsedou je Mgr. Pavel Navrátil

 

4. Členská základna

 

FK Němčice nad Hanou evidoval na konci sledovaného období 73 členů v následující struktuře:

 

Počet členů celkem

Mládež do 18 let

Dospělí

73

39

34

 

5. Hospodaření organizace

 

FK Němčice nad Hanou v průběhu roku zajišťoval chod spolku z dotací z rozpočtů místní samosprávy a Olomouckého kraje, příspěvků od sportovních svazů a v neposlední řadě příjmem z poskytnutých členských příspěvků a smluv o reklamě.

Organizace ve sledovaném období dosáhla výsledku hospodaření celkem 48 996,16 Kč zaokrouhleně. Veškeré náklady (výdaje) a výnosy (příjmy) odpovídají plánu na uvedené období. Organizace vykazuje dostatek finančních prostředků pro realizaci své hlavní činnosti v následujícím období.

Podrobnější informace o hospodaření organizace ve sledovaném období jsou uvedeny v přílohách této výroční zprávy:

Příloha č.1 – Výkaz o majetku

Příloha č.2 – Výkaz příjmů a výdajů

 

 

Sestavil: Mgr. Pavel Navrátil dne 21. 6. 2021