DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

FK Němčice nad Hanou

Výroční zpráva 2022

Fotbalový klub Němčice nad Hanou, z. s.
Sokolská 500
Němčice nad Hanou

VÝROČNÍ ZPRÁVA

Fotbalového klubu Němčice nad Hanou, z. s.

za rok 2022

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1-01-2022 a končí dnem 31-12 2022 na základě vyhodnocení činnosti Fotbalového klubu Němčice nad Hanou, z.s. (dále jen              FK Němčice nad Hanou). Jednotlivé části byly předmětem jednání Členské schůze FK Němčice nad Hanou, která proběhla 12.  listopadu 2022.

Obsah:

1) Obecné informace o organizaci

2) Hlavní a vedlejší činnost organizace

3) Struktura organizace

4) Členská základna

5) Hospodaření organizace

1. Obecné údaje o organizaci:

Název účetní jednotky:             FK Němčice nad Hanou, z.s.

Sídlo:                                            Sokolská 500, 798 27 Němčice nad Hanou

IČ:                                                47921862

DIČ:                                             CZ47921862

Právní forma:                              spolek

Spisová značka:                           L 4831 vedená u Krajského soudu v Brně

2. Hlavní činnost organizace

FK Němčice nad Hanou, z.s. má svoji hlavní činnost vymezenou svými stanovami. Ve sledovaném období realizoval veškerou hlavní činnost organizace, zejména:

a) provozoval sportovní činnost v rámci zapojení do sportovních a tělovýchovných aktivit, tuto činnost organizoval a vytvářel pro ni materiální a tréninkové podmínky

b) vytvářel široké možnosti užívání svých sportovišť pro zájemce z řad veřejnosti, zejména pak mládeže

c) provozoval, udržoval a opravoval sportovní a jiná zařízení, která vlastnil nebo užíval

d) spolupracoval s orgány státní správy a samosprávy, s ostatními organizacemi i jednotlivci

Fotbalový klub Němčice nad Hanou, z. s. měl v loňském roce 5 mužstev.

Družstvo mužů hrálo II. třídu Přeboru OFS Prostějov. Kromě toho muži postoupili do finále poháru OFS Prostějov. Dorost ve spojení s Nezamyslicemi působil v Krajské soutěži Olomouckého Kraje. Mladší a starší žáci ve spojení s Nezamyslicemi hráli krajský přebor. Kromě toho účinkoval nejprve v okresní soutěži oddíl přípravky.

Jarní část sezóny 2021/2022 byla napínavá až do posledního kola, v němž se mužstvo mužů zachránilo v Přeboru OFS Prostějov, II. třídě. Družstvo mužů tedy i letos hraje II. třídu Přeboru OFS Prostějov. Kromě toho muži postoupili do finále poháru OFS Prostějov. Dorost ve spojení s Nezamyslicemi skončil v Krajské soutěži Olomouckého Kraje na krásném 2. místě. Starší a mladší žáci ve spojení s Nezamyslicemi se umístili shodně na 9. místě. Oddíl mladší přípravky úspěšně hájil naše barvy v okresní soutěži.

Muži začali ročník 2022/2023 několika vítězstvími. Sezóna tak z jejich pohledu začala slibně. Bohužel však přišla zranění a absence. Dostavily se porážky, a proto bylo mužstvo mužů FK Němčice nad Hanou po polovině Okresního přeboru OFS Prostějov na 9. místě. Dorostu ve spojení s TJ Haná Nezamyslice se dařilo a nacházelo se na pěkném pátém místě Krajské soutěže skupiny B Olomouckého kraje. V naprosto rozdílném rozpoložení se nacházely oddíly mladších a starších žáků účastnících se ve spojení s TJ Haná Nezamyslice Krajského přeboru Olomouckého kraje. Zatímco mladší žáci byli na vynikajícím prvním místě, jejich starší kamarádi byli poslední. Oddíl přípravky nyní nemáme, přípravka postoupila do mladších žáků v Okresním přeboru OFS Prostějov. Tito mladší žáci se nacházeli po polovině soutěže na desátém místě, což je vzhledem k věku většiny hráčů pěkné umístění.

Na Mimořádné výroční členské schůzi konané 12. 11. 2022 se řešilo zřízení oddílu přípravky pro následující rok. Členové Marek Handl a Peter Řezáč se uvolili, že tento oddíl budou trénovat.

Nepodařilo se realizovat hodovou zábavu. Vzhledem k finanční situaci klubu bylo rozhodnuto, že v příštím roce klub musí hodovou zábavu zajistit.

3. Struktura organizace

Ve sledovaném období došlo ke změně ve struktuře FK Němčice nad Hanou. Došlo ke svolání Mimořádné volební členské schůze, jež se uskutečnila 12. 11. 2022. Výkonný výbor FK Němčice nad Hanou ve složení Pavel Navrátil, Zdeněk Hrbáček, Zdenek Chalánek, Ivo Kopřiva a Tomáš Hučík rezignoval. Následně byly schváleny nové stanovy spolku FK Němčice nad Hanou, z. s. Byl zvolen nový statuární orgán FK Němčice nad Hanou – předsednictvo - ve složení: Předseda – Pavel Navrátil, místopředsedové – Zdenek Hrbáček a Ivo Kopřiva. Dále byl ustaven Výkonný výbor FK Němčice nad Hanou ve složení Pavel Navrátil, Zdenek Hrbáček, Ivo Kopřiva, Zdenek Chalánek a Petr Držálek.

Předsedou FK Němčice nad Hanou, z. s. je Mgr. Pavel Navrátil

4. Členská základna

FK Němčice nad Hanou evidoval na konci sledovaného období 67 členů v následující struktuře:

Počet členů celkem

Mládež do 18 let

Dospělí

5. Hospodaření organizace

FK Němčice nad Hanou v průběhu roku zajišťoval chod spolku z dotací z rozpočtů místní samosprávy a Olomouckého kraje, příspěvků od sportovních svazů a v neposlední řadě příjmem z poskytnutých členských příspěvků.

Organizace ve sledovaném období dosáhla výsledku hospodaření celkem - 27 550,- Kč zaokrouhleně. Veškeré náklady (výdaje) a výnosy (příjmy) odpovídají plánu na uvedené období. Organizace vykazuje dostatek finančních prostředků pro realizaci své hlavní činnosti v následujícím období.

Podrobnější informace o hospodaření organizace ve sledovaném období jsou uvedeny v přílohách této výroční zprávy:

Příloha č.1 – Výkaz o majetku

Příloha č.2 – Výkaz příjmů a výdajů